Kunder

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen så vill vi informera vad som händer med era personuppgifter när ni handlar på Svenssons Bildemontering men också vad som händer efteråt.

Samtliga ordrar

För att säkerställa att delen ni köper passar er bil så vill vi ha ert registreringsnummer. Ert registreringsnummer sparas på er order som ligger till grund för försäljningsdokumentet (Faktura eller kassakvitto) och måste därför sparas digitalt i vår redovisning i sju år.

Order över disk

Vid order över disk så samlar vi inte längre in personlig information pga byte av kassasystem som är kopplad direkt till skatteverket. Kortuppgifter och liknande har vi inte tillgång till utan sköts av BABS Paylink.

Avhämtningsorder

Vid avhämtningsorder ber vi om ert mobilnummer, detta är för att vi ska kunna meddela er om att er order är färdig att hämtas. Ert mobilnummer sparas på er order som ligger till grund för försäljningsdokumentet (Faktura eller kassakvitto) och måste därför sparas digitalt i vår redovisning i sju år.

Distanshandel och direktleverans från underleverantör

Vid order som är lagd via telefon, e-post eller Bildelsbasen samt vid direktleverans gäller följande:

Här kräver vi era leveransuppgifter för att kunna skicka delen dit den ska.

  • Namn

  • Adress

  • Mobilnummer för avisering

Detta delas även med våra underleverantörer vid direktleverans.

För kortbetalning använder vi oss av DIBS Betalningslösningar och vi har inte tillgång till era kortuppgifter då allt som rör betalning sköts via deras system.

Vid swishbetalning så sparas mobilnumret betalningen skickas ifrån i vår redovisning i sju år.


bilägare

Med anledning av den nya dataskyddsförordningen så vill vi informera vad som händer med era personuppgifter när ni lämnar in er bil för skrotning på Svenssons Bildemontering men också vad som händer efteråt.

Registreringsbevis del 2

Ert registreringsbevis är en värdehandling som innehåller personuppgifter. Registreringsbeviset behöver vi för att kunna avregistrera (skrota) fordonet direkt mot Vägtrafiksregistret hos Transportstyrelsen. Dokumentet sparas i pärmar hos oss i två år innan det förstörs.

Avregistreringsbekräftelse

Bekräftelsen som ni får med er när ni har lämnat in er bil innehåller också era personuppgifter, detta dokument sparas i pärmar hos oss i två år, tillsammans med registreringsbeviset i två år innan dokumentet förstörs.

Vid avregistrering tar vi aldrig över ägandeskapet på skrotbilen, detta för att eventuell skatt som ska återbetalas hamnar rätt från början.

Vårt register över bilar på gården

Vi har ett lagersystem och för register över bilarna på gården, där sparas ägarens personuppgifter tillsammans med övrig fordonsdata.