Ta med legitimation och den gula delen (del 2) av det senaste registreringsbeviset när du lämnar bilen. Om du tappat bort det eller inte vet om du har det senaste, beställ ett nytt och vänta tills det kommer med posten innan du lämnar bilen för skrotning. Du beställer ett nytt genom att ringa 0771-25 25 25 eller via www.transportstyrelsen.se. Om någon annan person lämnar bilen åt dig krävs en fullmakt.

ERSÄTTNING FÖR ATT SKROTA BIL

I normala fall får du ingenting. Materialvärdet i bilen ska bekosta sanering och skrotning. Så någon ersättning eller skrotningspremie utgår ej när du skrotar din bil. Undantag för ersättning kan finnas om det är en bil av speciell typ, kontakta oss om ni har frågor om eventuell ersättning.

Ersättning

Personbil eller buss (<3500 kg) nyare än 2000 1200kr
Personbil eller buss (<3500 kg) äldre än 99 0kr

Kostnad

Ej komplett bil/skogsbil* oavsett årsmodell 2500kr
Husvagn 5000kr
Släp 500kr
Moped 500kr

*Bilar som ex. saknar batteri eller motor eller skogsbilar som räknas som farligt avfall

Går inte bilen att köra till skrotning? 

Vi erbjuder hjälp med att hämta din bil, mot en kostnad. Ring oss för en uppskattning.

Behöver du skrota andra fordon?

From 1 Januari 2017 kan vi miljöbehandla och avregistrera alla fordonsslag under 3500 kg. Detta innebär bl.a. eu-mopeder, motorcyklar, fyrhjulingar och snöskotrar.

Avregistrering

När vi tagit emot din bil, så får du ett mottagningsbevis med dig hem så att du kan känna dig säker på att du inte får krav på exempelvis skatt framöver. Ett mottagningsbevis innebär att din bil ställs av och ägandeskapet förs över till oss så att vi kan avregistrera den när vi har miljöbehandlat din bil.

Om det finns skatt tillgodo på bilen så betalas den ut till dig av Transportstyrelsen.